אם יש משהו שאסור להתעלם ממנו, זה כנראה הנושא של תיקון סדקים בקירות חיצוניים, מה שמהווה חלק חשוב בתחזוקה הכללית של המבנה. אם לאחרונה שמתם לב להתפוררות הבטון או להתרופפות אריחים וסדקים בקירות, המידע הבא עבורכם – המשיכו לקרוא.
בטון הוא חומר גלם שנחשב חומר "חי", משמע הוא רגיש לתנאים סביבתיים ומגיב אליהם. בטון יכול להתעוות, להיסק ולהתפורר בעקבות תנאי מזג האוויר, הצפות מים ועוד, כאשר חומר זה גם צובר בלאי טבעי עם השנים. היות וישנם תיקונים שונים שניתן לבצע בבטון, חשוב להעריך את היקף הנזק לפני ביצוע כל תיקון כזה או אחר. סוגי התיקונים הנפוצים עשויים לכלול את הבאים:
- איטום קירות חיצוניים: רלוונטי כאשר ישנם סדקים קלים שמובילים לחדירת מים למבנה.
- איטום תפר התפשטות: עבודה המתבצעת ע"י פח בתפר כגון תפר בתוספת בנייה.
- איטום סיליקון: איטום זה מתבצע בהתזה ע"י סילר סיליקון.
- איטום חלונות: ניתן לאטום חלונות, מסגרות סדוקות של חלונות ולבצע חיזוקים.
תיקון סדקים בקיר חיצוני מצריך איטום בלבד?
לא, עבודות איטום הן לא סוגי העבודות היחידות שמתבצעות כאשר נדרש תיקון סדקים בקיר חיצוני. לעתים קרובות ניתן לתקן סדקים קטנים יותר בעזרת חומר מילוי פשוט, בעוד שסדקים גדולים יותר עשויים לדרוש עבודה גדולה כגון החלפה או חיזוק של חלקי קיר, החלפת אריחים וכדומה.
כך או כך, בין אם צריך עבודה פשוטה או מורכבת יותר, בכל מקרה חשוב שכל מוצרי התיקון שבהם משתמשים יהיו חומרים ומוצרים המותאמים למזג האוויר בישראל, קרי בתו התקן הנדרש. זאת, מכיוון שהחומרים הנכונים יכולים:
- לעמוד בתנאי מזג האוויר: בפועל, הבלאי יוקטן במהלך השנים בזכות עמידות גבוהה יותר של חומרי התיקון.
- לבודד תרמית: בידוד תרמי משמע בניין פחות חם בקיץ ופחות קר בחורף. בשטח, זה גם חוסך עלויות של חשבון חשמל.
- לבודד אקוסטית: חומרי בנייה ואיטום איכותיים הם חומרים שמאפשרים להנות ממבנה שקט יותר, כלומר פחות חדירה של רעשים.
- לספק הגנה מפני קרני UV: חומרים איכותיים מספקים הגנה מהשמש, מה שרלוונטי במיוחד ביולי-אוגוסט.
לקיחה בחשבון של תקנות בנייה מקומיות
בנוסף לבחירת חומרי התיקון והשיפוץ המתאימים, כל עבודה של תיקון סדקים בקיר חיצוני צריכה להתבצע בכפוף לתקנות בנייה מקומיות. בשל כך, תמיד מומלץ להתייעץ עם קבלן מקצועי בכל ביצוע עבודות תיקון או שיפוץ שעשויות אפילו להיות כרוכות בשינויים מבניים, שיפוצים מאסיביים בקירות חיצוניים וכולי.
במידה שמדובר בשינויים מהסוג הנ"ל, בד"כ יהיה צורך להתייעץ עם מהנדס בניין, אדריכל או הנדסאי בניין. מהנדס בניין עשוי להיקרא גם "קונסטרוקטור", כאשר אנשי מקצוע אלו אחראיים על הפן הבטיחותי בכל הנוגע לעבודות כמו תיקון סדקים בקיר חיצוני. לא פעם, מהנדסי בניין יכולים להישלח גם ע"י העירייה בעקבות מתן צו מבנה מסוכן.
כמה עולה תיקון סדקים בקיר חיצוני?
אם מעוניינים לברר מחירי תיקון סדקים בקיר חיצוני, יש לקחת בחשבון כי מחירי העבודות האלו משתנים בהתאם לסוגי הסדקים ועומק הנזק, כמו גם בהתאם לסוג הצוות המקצועי הנדרש לעבודה. למשל, עבודת סנפלינג בד"כ תהיה יקרה יותר מאשר עבודה על קיר של בית פרטי.
הנה מחירים ממוצעים של כמה מהעבודות הנפוצות בתחום:
סוג העבודה |
מה כוללת העבודה |
מחיר התיקון |
איטום מרפסת מרוצפת |
הרחבת הפוגות ומילוי של איטום |
כ-90 – 150 ₪ למ"ר |
איטום קיר חיצוני |
התזה של סילר סיליקון |
כ-1,000 – 2,000 ₪ לקיר בגודל 10 מ"ר |
איטום תפר התפשטות |
עבודה המתבצעת ע"י יריעות ביטומניות |
כ-100 – 350 ₪ למ"ר |
איטום קיר חיצוני עם סנפלינג |
המחיר משתנה בהתאם לגובה הבניין |
תוספת של כ-1,500 – 2,500 ₪ על עבודת האיטום |
יש לציין, מעבר לעבודות איטום, לעיתים יש צורך בעבודות שפכטל וכן הרחבת הסדקים לצורך מילוי של בטון (מרחיבים את הסדק כדי להוסיף יותר חומר מילוי). עבודות אלו עשויות להיות מורכבות יותר מאשר עבודות האיטום, ולכן יקרות יותר.
קראו עוד: שיקום בטון חשוף
צביעת קיר חיצוני ותיקון סדקים
כאשר מעוניינים להזמין אנשי מקצוע עבור תיקון סדקים בקיר חיצוני, במקרים רבים יהיה מומלץ לצבוע את הבניין "על הדרך". יש לציין, אנשי המקצוע שיצבעו את המבנה לא יהיו בהכרח אותם אנשי מקצוע שמבצעים את עבודת האיטום של אותו מבנה. בפעמים רבות יהיה צורך להסתייע בקבלני משנה כמו צבעים, שיפוצניקים ואפילו חלק מההנדימנים.
אם מסתייעים בחברה מקצועית כדוגמת GREENBUILD המעניקה שירות מקיף, כל עבודת השיפוץ הכללי של הקיר תתבצע מ-א' עד ת' ע"י אנשי הצוות של החברה. באופן הזה של הדברים, לא יהיה צורך לחלק את עבודת תיקון הקיר בין כמה קבלני משנה שונים. כאשר כל העבודה מתבצעת תחת קורת גג אחת, היא תמיד תהיה יעילה יותר.
אם אתם צריכים סיוע נוסף, צוות GREENBUILD מזמין אתכם לקבל ייעוץ ללא התחייבות.
צרו קשר כעת לקבלת מידע נוסף.