מעבר לעובדה שאם תוסיפו מרפסת תלויה אתם תעלו את הערך והמחיר של הדירה שלכם, אתם גם תשפרו את חוויית הישיבה והאירוח שלכם. אם ככה, הנה כמה דברים שחשוב לדעת על מרפסת תלויה מחיר, סוגי מרפסות, מידע לגבי התהליך, מה הוא יצריך ממכם ועוד.
זה לא סוד שדירות עם מרפסות נמכרות הרבה יותר מהר ובמחיר יותר גבוה מאשר דירות נטולות מרפסת, ולא בכדי. מרפסת היא המקום בו המילה "מרגוע" מקבלת משמעות אחרת, בעוד שהמרפסת יכולה לשרת אתכם בכל שעות היממה ולספק בכל שעה אווירה אחרת. ורגע לפני שתבררו על מרפסת תלויה מחיר, ריכזנו עבורכם כמה דגשים חשובים שבלעדיהם יהיה קשה לייצר את האווירה שאתם מעוניינים לייצר. המשיכו לקרוא כדי לא רק להוסיף מרפסת בדירה, אלא כדי לעשות את זה נכון ובתקציב.
כמה דגשים על הוספת מרפסת בבניין משותף
הוספה של מרפסת בבניין מגורים משותף מצריכה, קודם כל, לבחור את סוג הבנייה שתשמש בתהליך הוספת המרפסת. בתוך כך, ישנן שיטות בניית מרפסות שונות, כאשר בישראל נהוג לבנות בדרך כלל בשיטות כמו בנייה רטובה, בנייה יבשה או רגילה.
מעבר לבחירת שיטת בניית המרפסת, יש לבחור גם פרמטרים נוספים שנלווים לבנייתה. למשל, יש לבחור את סוג הריצוף המתאים למרפסת, כמו גם את סוג מעקה הבטיחות ועוד. ולא פחות חשוב, בררו לגבי מרפסת תלויה מחיר כבר בתחילת הפרויקט, עדיף לפני שתגייסו את הדיירים לטובת התהליך. ואם כבר נגענו בנושא, בואו נבין מה הוספת המרפסת מצריכה מהדיירים בבניין מגורים משותף.
מה מצריכה הוספת מרפסת מהדיירים?
לא פעם, תהליכים של הוספת מרפסות בבניינים מתעכבים עקב דיירים סרבנים שלא מעוניינים לקחת חלק בהוספת המרפסת. בתוך כך, חשוב לדעת כי לפי החוק בישראל, כדי להוסיף מרפסת אין צורך לקבל הסכמה של 100% מכלל הדיירים בבניין, אלא רק 75% נדרשים לתמיכה בפרויקט.
לאחר שקיבלתם תמיכה של 75% מהדיירים בצורה של חתימות, מומלץ בשלב הבא לאתר קבלן עם ניסיון, ידע רב וכן המלצות ע"י לקוחות-עבר. במקום שאתם תדאגו לרישיונות ולבירוקרטיות המסובכות מול העירייה, הקבלן שלכם יטפל בנושאים האלו. וכמובן, חשוב לקבל גם ליווי וייעוץ אדריכליים והנדסיים. במקביל לכך, יהיה חשוב גם ליצור קשר עם מפקח חיצוני, שתפקידו יהיה בעיקר לאשר את הפן הבטיחותי של הוספת המרפסת בבניין.
כמה עולה הוספת מרפסת בבניין משותף?
בעוד כי המחיר לבניית מרפסת תלוי במיקום המרפסת ובגורמים נוספים כמו סוגי החומרים בשימוש, עלות הפרויקט גם תלויה בגודל המרפסת ובסוג אנשי המקצוע שתסתייעו בהם. ישנם קבלנים יקרים יותר ופחות, אבל טווח המחירים הממוצע למטר רבוע נע בין 5,000 ש”ח ל-8,500 ש”ח.
אם שאלתם על מרפסת תלויה מחיר, בחישוב זריז, בניית מרפסת סטנדרטית בגודל של 12 מטרים רבועים תעלה לכם כ-50,000 – 65,000 ש”ח. כדי לנסות להוזיל עלויות, אפשר לנקוט בכמה צעדים שאולי יזכו אתכם בכמה שקלים בכיס, המשיכו לקרוא.
דרכים להוזיל עלויות בניית מרפסת
לאחר שביררתם לגבי מרפסת תלויה מחיר, ואולי גם הגעתם למסקנה שהעסק לא זול, הרשו לנו להמליץ על כמה שיטות לנסות להוזיל מחירי בניית מרפסות. קודם כל, תמיד יהיה עדיף לנסות לגייס את כלל הדיירים, 100% מהם, לטובת הפרויקט. מעבר לכך שהחיים שלכם יהיו ככה יותר קלים ולא תצטרכו להתעסק עם כל מיני התנגדויות, אתם כנראה תוכלו גם לקבל איזושהי הנחה על בניית המרפסות.
קבלנים בדרך כלל נותנים הטבות שונות והנחות על נפחים גדולים יותר של עבודה, כולל הנחות על חומרי גלם, עלויות של אנשי מקצוע וקבלני משנה. מעבר לכך, תמיד אתם יכולים לערוך השוואת מחירים בין קבלנים כדי לנסות למצוא את אנשי המקצוע הכי אטרקטיביים בענף הבנייה בארץ.
כאשר אתם משווים הצעות מחירים בין קבלנים להוספת מרפסת, קחו את הזמן ותסקרו כמה שיותר מידע על כל קבלן וקבלן. בימינו יש ביקורות מקוונות על רוב אנשי המקצוע, ככה שלא מאוד קשה לאתר קבלנים מומלצים לבניית מרפסות וקבלנים שנחשבים פחות מומלצים.
קראו עוד: המדריך להוספת מרפסת שמש
הוספת מרפסת מצריכה תשלום ארנונה? לא תמיד
ברוב המקרים הוספת מרפסת סטנדרטית לא מצריכה תשלום ארנונה נוסף, אבל חלק מהעיריות אכן גובות ארנונה גם על מרפסות בגודל של 12 מטרים רבועים. חשוב לברר את הפרטים האלו מול העירייה בעיר המגורים שלכם, ואפשר ואולי גם מומלץ לתת לקבלן להתעסק עם זה.
בניגוד אליכם, הקבלן כנראה מכיר אנשים ויש לו קשרים בעירייה ובגופים ממשלתיים אחרים, ככה שהוא אולי יוכל לזרז תהליכים ולפשט עבורכם בירוקרטיות מסובכות. לאחר שמנפיקים את כל המסמכים הרלוונטיים לתשלומי ארנונה, מגיע השלב של קבלת היתר הבנייה. וכדי לקבל את ההיתר לבניית המרפסת, מי שיסייע לכם הוא לא הקבלן, אלא האדריכל.
תפקידו של האדריכל בבניית המרפסת
לאדריכלים יש תפקיד מאוד חיוני בבניית מרפסת ולמעשה בכל פרויקט בנייה אחר. מעבר לכך שהם אחראים לוודא שהמרפסת תקינה מבחינה מבנית ואסתטית, הם גם עובדים עם מהנדס המבנה ועם הקבלנים כדי להבטיח שהמרפסת לא תפגע בשלמות ובתקינות הבניין. אם הבניין אינו מספיק חזק כדי שיתווספו בו מרפסות, תפקידם של האדריכל ושל המהנדס להתריע על כך.
כמו כן, אדריכלים גם מוודאים שהמרפסת בסופו של דבר בטוחה ופונקציונלית לשימוש הדיירים בבניין. אם יש צורך להתקין אביזרים שונים במרפסת (כמו למשל גריל עם נקודת גז), אדריכלים ומהנדסים אמורים לשרטט לפי תוכניות הבנייה את התוכנית להוספת אינסטרומנטים אלו. ולבסוף, אדריכלים יכולים לעזור גם בהיבטים משפטיים של בניית מרפסות. למשל, סוגיות משפטיות אשר נוגעות לקבלת היתר בנייה, תקנות בנייה וכו'.