האם ידעתם כי המים שאתם שותים ומתקלחים בהם נמצאים במאגר מים משותף? המים הנאגרים ממי הים וממתקני הטפלה, מגיעים אל בריכות בטון הנמצאות במבנים משותפים או בסמוך להם, בזמן שהמים חייבים להיות טהורים ונקיים. בשל כך בכל שנה, על פי התקנות: יש לבצע חיטוי צנרת מים. אבל מה כולל תהליך החיטוי? ומדוע אנו זקוקים לפעולה? הכל בהמשך.
חיטוי צנרת מים – מדוע אנו צריכים את זה?
מי שגר בבניין משותף, לא תמיד שם לב מהיכן מגיעים המים אותם הוא שותה, בהם הוא מתקלח, מנקה את הבית ואף משקה את העציצים. בניינים משותפים הם כאלה שיש להם מאגר מים איליו מוזרמים מים על ידי הרשויות, תוך שהמאגרים מחייבים חיטוי.
מאיזו סיבה יש לבצע חיטוי צנרת מים?
בראשית חשוב לדעת כי העל פי החוק ועל פי הנחיות משרד הבריאות (תקנה מס' 1525 של מכון התקנים הישראלי), כל בניין בו מאגר מים פעיל מחויב שיתבצע בו חיטוי מאגרי מים, וזאת אחת לשנה.
החיטוי שנעשה באמצעות חומרים כמו כלוריד ושאר חומרי כימיים, נועד בכדי להפריד את המים מחיידקים וכוליפרומים שונים, כמו גם ממתכות ושאר "רעות חולות" שעלולות להתווסף למים עם מעברם בצינורות הביוב.
מומחים העוסקים בתחום טיהור וניקוי צנרת מים, פועלים בראשית כדי לבחון את המים הנמצאים במאגר וזאת על ידי בדיקות מעבדה שנעשות במומחיות. לאחר הבדיקות יקבלו הדיירים דוח אודות מצב המים שנמצאים במאגר ובצנרות, תוך שבהתאם לדוח ולממצאים: יבצעו המומחים פעולת חיטוי וניקיון.
כיצד תורם לנו חיטוי מאגרי מים?
מלבד עמידה בתקנות ובחוקים בעת ניהול מבנה משותף, חשוב לדעת כי חיטוי צנרת מים מקנה לנו מגוון יתרונות, כמו: קבלת מי שתייה טובים וטהורים ובכך שמירה על הבריאות, שימוש במים שאינם קשים או בעלי חיידקים, מניעת מחלות וזיהומים, שימוש במים נקיים לצורך ניקיון והשקיית הגינה, ובכלל – קבלת איכות חיים טובה יותר באמצעות מים נקיים ומסוננים.
לסיכום, על פי תקנות משרד הבריאות חשוב מאד לבצע חיטוי צנרת מים, וזאת באמצעות חברות מקצועיות שיש להן הסמכה לבצע את הפעולה, וכאלה שיוכלו לבחון את המים באופן מקצועי במעבדה מורשית. באמצעות כל אלה, תוכלו כבר עכשיו להעלות את איכות החיים במבנה, למנוע מחלות ולחיות חיים בריאים יותר!