הוספת מרפסת פלדה אולי נשמעת כמו פרויקט סיזיפי שאורך חודשים, אבל האמת היא שניתן להוסיף מרפסות אלו בכמה ימי עבודה בודדים. אם אתם לקראת התהליך של הוספת מרפסת פלדה או בטון, אנו מזמינים אתכם לעבור על המדריך המפורט הבא – המשיכו לקרוא.
בישראל, ישנן 2 שיטות אשר משמשות עבור הוספת מרפסות לבנייני מגורים ובתים פרטיים: 1) השיטה הרטובה. 2) השיטה היבשה. כאשר מדובר על שיטת הבנייה הרטובה, הכוונה היא שנדרשת יציקה וחפירה של בטון, חציבה וכל מה שכרוך בבניית עמודי בטון (שאליהם מעוגנות המרפסות). כאשר הבנייה היא יבשה, כל הפרויקט הופך הרבה יותר מהיר ויעיל. רגע לפני שמוסיפים מרפסת פלדה, הנה הנקודות העיקריות שצריך לשים אליהן לב:
- גיוס הדיירים: יש לגייס 75% מהדיירים לפרויקט ע"פ החוק, אך עדיף לנסות לגייס את כולם בדרכי שלום.
- היתכנות הפרויקט: יש לבדוק תכנוניות וכן זכויות בנייה, מה שמומלץ לבצע בסיוע של עו"ד ומהנדס או אדריכל.
- זכויות מס: יש לברר את נושא הפטור מהיטל ההשבחה (נרחיב על כך בהמשך המדריך).
- מציאת קבלן: כדאי ששלב זה יתבצע תוך קבלת ליווי מעו"ד, מה שיעזור לסגור את חוזה ההתקשרות הנכון.
מהי הוספת מרפסת פלדה ולמה עדיפה?
הוספת מרפסת פלדה מהווה את אחת מהטכניקות הכי מהפכניות בענף בניית המרפסות, שכן פרויקט מהסוג הזה יכול להסתיים ביום עבודה אחד. למשל, במקרים בהם מדובר בבית פרטי או בבניין מגורים נמוך, ניתן להתקין מרפסות מוכנות מראש בעזרת קורות פלדה.
הפרויקטים האלו יכולים להיות מאוד יעילים וזריזים, מה שמזכה את הדיירים במרפסת שמסוגלת לעמוד בעומסים של כ-4,200 ק"ג. בפועל, זה אומר בערך 50 איש על מרפסת של כ-12 מ"ר – 14 מ"ר. בתוך כך, לפרויקט מהסוג של בניית מרפסות פלדה יש כמה יתרונות חשובים.
מהם היתרונות בבניית מרפסות פלדה?
רגע לפני שאתם חותמים על חוזה ההתקשרות מול הקבלן שלכם, חשוב להבין באיזו שיטת בניה כדאי לכם לבחור ומהם היתרונות הכרוכים באותה שיטה. הנה כמה מהיתרונות העיקריים של הוספת מרפסות פלדה:
- אין שימוש בבטון: בניגוד לבניית בטון רטובה (זו השיטה המסורתית), הוספת מרפסת פלדה לא מצריכה חציבה, חפירה ויציקה של בטון.
- אין פסולת: מכירים את בנייני המגורים האלו שהופכים לאתרי בנייה מזוהמים? שכחו מזה, מרפסות פלדה ומתקנות ללא פסולת מזהמת.
- שמירה על הגינה: כנגזרת ישירה מכך שהוספת מרפסת פלדה לא כרוכה בזיהום סביבתי, גם גינת הבניין תישמר.
- מהירות עבודה: בחלק מהמקרים ניתן להוסיף מרפסת פלדה תוך יום עבודה בודד.
- עיצובים: ניתן לבחור מגוון סגנונות פלדה שונים, כולל פלדה מפורזלת עם מעקות מעוצבים.
מעבר ליתרונות שלעיל, כדאי גם לדעת שמרפסות פלדה נחשבות מאוד עמידות, יציבות ובעלות חוסן גבוה מאוד בטווח הארוך כנגד בלאי של מזג האוויר.
הוספת מרפסות: מה לדעת על היטל מס השבחה?
כידוע, בישראל קיים חוק מס הכנסה היטל השבחה, מה שאומר במילים פשוטות את הדבר הבא: כל עוד אתם משביחים את הנכס שלכם ע"י הוספת מרפסות פלדה או ע"י השבחה מסוג אחר, אתם תצטרכו לשלם מס השבחה במעמד המכירה של הנכס (למעט חריגים).
בכל הנוגע להוספת מרפסות, החוק קובע כי לא ישולם מס השבחה במקרה הבא:
- כאשר שטח הדירה אינו עולה על 140 מ"ר, ניתן להגיש בקשה לפטור מהיטל מס השבחה.
כאשר שטח הדירה עולה על 140 מ"ר, מס ההשבחה יוטל על המטרים הרבועים שחורגים משטח זה.
לדוגמה: דירה נבנתה בשטח של 130 מ"ר ללא מרפסת. לאחר הוספת מרפסת פלדה בגודל של 14 מ"ר, שטח הדירה עלה ל-144 מ"ר. במקרה הזה, מס ההשבחה יוטל על 4 מ"ר בלבד.
חוזה עם קבלן להוספת מרפסות פלדה – מה הדגשים?
ישנם כמה וכמה דגשים שונים שחשוב להביא בחשבון, כאשר סוגרים חוזה התקשרות מול קבלן שיפוצים ובניית מרפסות. הנה כמה מהנקודות העיקריות שחשוב לשים עליהן את הדגש הנכון:
- קביעת תחומי אחריות הקבלן: רלוונטי לגבי הליכי תכנון והגשת תב"ע נקודתית.
- הוצאות פרויקט: יש לקבוע מול הקבלן הסדרי תשלום בגין שימוש במים וחשמל לצורך העבודה (רלוונטי יותר לעבודות של בנייה רטובה עם בטון ופחות למרפסות פלדה).
- קביעת תשלומים: בד"כ נהוג לשלם לקבלן לפי קצב התקדמות הפרויקט.
- תקופת בדק: במהלך תקופה זו, הקבלן צריך לקחת אחריות על תיקונים במקרה שצצים כאלו.
- לוח זמנים: יש לקבוע ציר לוח זמנים הכולל שלבים שונים של הפרויקט.
- ניקיון פסולת: יש לוודא כי הקבלן לוקח אחריות על פינוייה, מה שרלוונטי במיוחד לבנייה רטובה, פחות למרפסות פלדה.
הדגשים שלעיל הם חלק מהעיקריים שחשוב לקחת בחשבון, אך יש לציין, כל חוזה מול קבלן עשוי להצריך תשומת לב בסוגיות שונות. לכן, חשוב לקבל סיוע מאת עורך דין בפרויקטים מהסוג הזה.
בחירת חברה קבלנית: מה הדגשים? – GREENBUILD
בין אם מקבלים סיוע מאת GREENBUILD – קבוצה קבלנית, או שמא מקבלים סיוע מחברה אחרת, הכי חשוב לדעת שהקבלן שמלווה את הפרויקט שלכם יכול לעמוד במורכבויות שהפרויקט מצריך. אם מדובר על הוספת מרפסות פלדה, המורכבויות הכלכליות פחות מאתגרות מאשר במקרים של בנייה רטובה.
יחד עם זאת שפרויקטים כמו הוספת מרפסת פלדה הם קלים ופחות מורכבים מבניית מרפסות בטון, עדיין חשוב לדעת שניתן לסמוך על הקבלן ב-100%. אם אינכם בטוחים כיצד להתחיל עם הפרויקט או מה לעשות הלאה, צוות GREENBUILD מזמין אתכם ליצר קשר כעת.
עם ניסיון של שנים בענף הבנייה, צוות GREENBUILD מזמין אתכם לקבל ייעוץ ללא התחייבות.