עלות בניית ממד בבית משותף משתנה מאזור לאזור בארץ, כאשר ישנם ממדים בגדלים שונים אשר משמשים בתור חדר לכל דבר ועניין. אפשר להשתמש בממדים עבור חדרי ילדים, חדרי עבודה ועוד. כמה יעלה לבנות ממד? המשיכו לקרוא, הנה כל המידע.
אם החוק בישראל מאפשר בניית ממ"ד של 9 מ"ר נטו (13 מ"ר ברוטו), זה בדרך כלל הגודל של הממ"ד המבוקש ביותר על ידי דיירים בבתים משותפים. אנשים מעדיפים להגדיל את הממ"ד כמה שיותר, עקב היותו חלל נוסף בבית, מה שאומר שהוספת חדר או ממ"ד בבית מעלה את הערך של הנכס. הנה כמה דברים ששווה לדעת לגבי עלות בניית ממד בבית משותף.
כמה דגשים על עלות בניית ממד בבית משותף
כאשר מנסים לברר על עלות בניית ממד בבית משותף, קודם חשוב לענות על מספר קריטריונים אשר מאפשרים את קביעת מחיר בניית הממ"ד. חשוב לברר את הגורמים השונים לא רק בבחינת עלויות בניית ממ"ד, אלא גם מכיוון שבכל אזור בארץ ישנן רגולציות שונות ותקנים בטיחותיים אחרים.
לדוגמה, בדרום הארץ נדרשים ממדים עם קירות עבים יותר, בעוד כי במרכז הארץ הדרישה היא פחות מחמירה. וכמו כן, יש לוודא כי אתם בוחרים בסוגי החלונות והדלתות שמתאימות לסוגי ממדים שונים. לרוב, דלתות וחלונות הדף או הדף רסיסים הן המומלצות ביותר, והן גם עומדות בתקנים בחוק.
עלות בניית ממד בבית משותף – כמה עולה לבנות ממ"ד?
אם שאלתם על עלות בניית ממד בבית משותף, מחיר בניית ממד בבית משותף יכול לנוע בין 90,000 ₪ ל-120,000 ₪, בממוצע. כדי לקבל מחירים מדויקים יותר על הפרויקט, כדאי לברר בהקדם כמה מהדיירים בבית המשותף מעוניינים להוסיף ממ"ד אצלם בבית.
באופן טבעי, ככל שיהיו יותר דיירים שייתרמו לתהליך, ככה הקבלן יוכל לספק לכם מחירים יותר טובים לכל דירה או בית. כמו כן, כמו בכל ענף אחר, כל קבלן עשוי לגבות מחירים משתנים על בניית ממ"ד, ככה שחשוב להיערך מראש לכך ולקבל כמה הצעות מחירים מקבלנים שונים.
שלבים ראשונים לבניית ממ"ד בבית משותף
לאחר שביררתם על עלות בניית ממד בבית משותף וקיבלתם את התשובה שלכם, יהיה חשוב להבין לעומקם את השלבים לבניית הממ"ד בבית. בשלב הראשון, יהיה עליכם לגייס 60% מכלל הדיירים בבית המשותף, בניגוד לשיפוץ בבניין שבד"כ יצריך הסכמה של 50% מהדיירים.
לאחר שקיבלתם את הסכמת הדיירים לפרויקט, הגיע הזמן לבחור את אנשי המקצוע שילוו אתכם בתהליך. בעוד שחלק מהאנשים פונים קודם כל לקבלנים, אנשים אחרים מעדיפים לעבוד צמוד לאדריכל, שהוא בעצמו עובד מול הקבלן בפרויקט.
האם יש אלטרנטיבה לבניית ממ"ד?
אכן כן, קיימת בשוק חלופה לבניית ממ"ד, אבל האלטרנטיבה הזאת לא בהכרח מתאימה לכל סוג בית משותף. בראש ובראשונה, אתם צריכים חצר כדי שהאפשרות הזאת תעבוד לכם. אנחנו מדברים כמובן על ממדים ניידים, שנקראים גם ממדים מוכנים מראש.
הממדים האלו הם אופציה טובה עבור מי שיש להם חצר, מכיוון שהם מגיעים מוכנים מהמפעל ונגררים לביתכם במשאית גדולה. אין צורך בחציבה או ביציקת בטון, לא בבנייה ולא בשיפוצים, הממ"ד הנייד פשוט מצריך לשנע ולהניח אותו במקום הייעודי לו. בעוד כי ממ"ד מוכן היא אופציה יותר זולה מאשר עלות בניית ממד בבית משותף, לא מעט אנשים בוחרים ללכת על האפשרות הזאת וכך חוסכים כסף.
כמה זמן לוקח לבנות ממ"ד?
בניית ממ"ד היא תהליך מאוד מורכב, אבל באופן מפתיע, קבלנים בדרך כלל מסיימים את העבודה תוך מספר חודשים. בעוד כי בניית ממדים ספורים אמורה להימשך חודש ועד 3-4 חודשים, במקרים אחרים ייתכן שהפרויקט יימשך גם 10-12 חודשים, אבל בדרך כלל לא יותר מתקופת זמן זו.
חשוב לזכור, ישנם כל מיני פקטורים שונים שיכולים לעכב את הבנייה של הממדים. בין אם מדברים על גורמים אנושיים, סביבתיים או תנאי אקלים (בגשם לעיתים בעייתי יותר להשלים משימות בנייה שונות), חשוב לקחת בחשבון ריזיקה מסוימת של עיכובים בצפי הסיום של הפרויקט.
כיצד לבחור קבלן בניית ממ"ד בבית משותף?
ישנן דרכים רבות למצוא קבלן בניית ממ"ד בבית משותף, אבל בדרך כלל אנשים בוחרים להסתמך על השיטה של “מפה לאוזן” ולקבל המלצות מחברים, בני משפחה, קולגות בעבודה וכולי. ובין אם תבחרו להסתמך על המלצות או על “דוקטור” גוגל כדי למצוא קבלן בניית ממ"ד בבית משותף, חשוב לבדוק היטב את הרקע והניסיון של הקבלן בעבודות מהסוגים האלו.
בראש ובראשונה, אתם צריכים לבדוק את הסמכת הקבלן ולוודא כי הוא אכן קבלן רשום בפנקס הקבלנים בישראל (עושים זאת באתר GOV.IL). אם מסיבה מסוימת קבלן מוקפא ואינו רשאי לעבוד, אתם אמורים לראות את זה בפנקס רשם הקבלנים הישראלי באינטרנט.
כיצד והאם כדאי להוזיל עלות בניית ממד בבית משותף?
כמובן שכדאי תמיד להוזיל עלויות אם אפשרי הדבר, אבל כאשר מדובר על בניית ממ"ד, עלות בניית ממד בבית משותף היא לא הפקטור הכי חשוב ובטח שלא היחידי שצריך לקחת בחשבון. הכי חשוב, אתם צריכים לדעת שהקבלן משתמש בחומרים האיכותיים הנדרשים לפי החוק וכן עומד בתקנות הבנייה של ממדים.
אתם לא אמורים ולא רוצים להתפשר על הבטיחות שלכם ושל משפחתכם, ולכן לעיתים אנשים בוחרים אפילו לשלם יותר מהמחיר הממוצע של בניית הממ"ד. אנחנו לא אומרים שכדאי להגזים ולשפוך הון תועפות ללא סיבה, אבל אנחנו כן ממליצים לחסוך במקומות שמומלץ לחסוך בהם. ובניית ממ"ד, זה לא משהו שאתם רוצים לחסוך עליו כמה שקלים. אם תחליטו לנסות להוזיל מחירים, בצעו השוואות בין קבלנים והגיעו למסקנות שיובילו אתכם לבנות את הממ"ד החזק ביותר.